Als u werkzaam bent binnen de directie van een school, dan weet u als geen ander dat het een uitdaging is om in geval van afwezigheid van leerkrachten geschikte vervangingen te managen. Het is al een hele opgave om geschikte invalkrachten te vinden, maar daarnaast hebt u ook nog eens te maken met de planning van uw invalbeleid. Het succes van dit beleid staat of valt immers met een gedegen planning.

Geen management zonder overzicht
Goed onderwijs kan niet zonder de juiste leerkracht op de juiste plek. Het is dan ook zaak om bij uitval van een of meerdere van uw leerkrachten zo snel mogelijk geschikte vervangingen te managen. De echte uitdaging zit hem hierbij in het houden van overzicht: wie is wanneer beschikbaar, voor hoe lang, et cetera. Hebt u geen inzicht in deze zaken en beschikt u niet over een gestroomlijnde aanpak voor de invulling van uw invalbeleid, dan ontstaan er vroeg of laat problemen. En daar is niemand bij gebaat: de leerlingen niet, de leerkrachten niet en ook u niet!

Efficiƫnt en professioneel
Met InvalPool kiest u voor een ‘tool’ waarmee u het regelen van de nodige vervangingen op efficiĆ«nte en professionele wijze aan kunt pakken. Meer dan duizend scholen gingen u al voor en profiteren van het inzicht dat dit instrument hen iedere dag weer verschaft. Op basis van dit inzicht komt ook u tot een optimale invulling van het invalbeleid binnen uw school. En dat geeft duidelijkheid en rust voor alle partijen.